Una altra historia de Vila-real amb humor

Una altra història de Vila-real amb humor / Quique. – Ajuntament de Vila-real, 2024.– 978-84-18108-50-1
C QUI alt

La vida, amb humor, sempre és millor. També, la història. En aquest llibre, Una altra història de Vila-real amb humor, Enric Arenós, Quique, Medalla d’Or de Vila-real, torna a donar-nos una lliçó de talent, bon humor, coneixement i, sobretot, estima pel nostre poble. Són 750 anys d’história plasmats en 500 dibuixos: des de la Vila-real dels anys de la fundació fins a apropar-nos a la nova Vila-real del segle XXI, a través de la mirada reflexiva i precisa d’una de les figures més rellevants de l’humor gràfic al nostre país.
L’humor i l’enginy de Quique ens han ajudat a entendre millor el món, la Vila-real on vivim. Durant dècades, a través de les seues historietes en els mitjans de comunicació, hem pogut empassar-nos més fàcilment la píndola, moltes vegades amarga, de la realitat, conéixer millor el nostre poble i, en conseqüència, estimar-lo més. Per què no, doncs, aprofitar la capacitat pedagògica de l’humor per a conéixer i estimar més la nostra història?
El treball que ha fet Quique en aquestes pàgines és un exercici descomunal de documentació i interpretació de la nostra història per a fer-la més digerible, més próxima. Fent novament palesa l’estima que sempre ha demostrat pel nostre poble, Enric Arenós ha tornat a carregar de tinta xinesa el plomí per a regalar-nos, una vegada més, un patrimoni inavaluable: la història de Vila-real, com diu l’arxiver Vicent Gil en el text que acompanya aquest volum, que a tots els amants de la història els hauria agradat escriure. La que a tots els vila-realencs i totes les vila-realenques ens encisarà descobrir.
No pot haver-hi millor manera de celebrar els nostres 750 anys de trajectòria com a poble que conéixer, entendre i estimar la nostra història. Us anime a llegir-la amb la mateixa passió amb què Quique l’ha investigada i l’ha dibuixada. A riure, reflexionar i sentir, a través d’aquesta mirada genuïna i única al nostre passat, l’orgull de seguir construint, junts i juntes, la nova Vila-real del segle XXI.
Gràcies, Quique! (José Benlloch Fernández, Alcalde de Vila-real)

Deixa un comentari