L’apotecari que estimava el futbol

L’apotecari que estimava el futbol / autor, Antoni Pitarch Font ; il·lustracions, Núria Mundó Calduch, Carles Abad Calduch. — Associació Cultural Socarrats : Ajuntament de Vila-real, 2023.– 978-84-09-55602-1
B CAL pit

Des de la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Vila-real tenim el goig d’oferir el nostre suport, una vegada més i com no podia ser d’una altra manera, a la Mostra de Lectures Tradicionals, organitzada per l’Associació Cultural Socarrats, una mostra que va náixer amb l’afany de promoure la lectura en valencià en l’àmbit educatiu i la recuperació de les nostres tradicions.
Enguany es convoca la tercera edició de la Mostra de Lectures Tradicionals, fet que evidencia la consolidació plena d’aquesta iniciativa, que és possible grácies a la gran dedicació i implicació de l’Associació Cultural Socarrats i també a la bona acollida per part dels docents i de l’alumnat de tercer cicle de primària dels centres educatius de Vila-real, etapa educativa a la qual va adreçada especialment.
Sens dubte, l’èxit d’aquesta activitat es deu tant a la finalitat de promoure la lectura en veu alta entre la població escolar com al fet de compartir històries i vivències vinculades a la nostra ciutat perqué perduren en el temps i entre les noves generacions. La lectura en veu alta és un acte compartit amb el públic que ens escolta, és un acte que demana, per tant, entusiasme i energia, i permet tant millorar la pronúncia correcta de la nostra llengua com la vehiculació de sentiments i emocions per a aconseguir commoure els nostres oients.
A més, el relat d’aquesta tercera edició ens trasllada les vivències d’una persona que ha deixat una petjada inesborrable en la societat vila-realenca, com és el cas de l’apotecari Josep Calduch i Almela, fundador del nostre equip de futbol, el Villarreal CF, justament l’any en qué commemorem el centenari de la seua creació.
El conte que es presenta en la III Mostra de Lectures Tradicionals, L’apotecari que estimava el futbol, ha estat obra de molts membres de l’Associació Cultural Socarrats, que han participat en la recopilació de la informació, en la redacció de textos, en l’adaptació per als més menuts, en el disseny i en la il·lustració. A totes aquestes persones, gràcies per la seua dedicació i esforç, i gràcies especialment a Antoni Pitarch, autor del text, a Núria Mundó Calduch i Carles Abad Calduch, per les il·lustracions del conte sobre el seu avi. Finalment, vull mostrar el meu agraïment a la família Calduch per la seua col·laboració inestimable en la transmissió de les vivències del seu protagonista.
Esperem que gaudiu de la lectura en veu alta sobre aquest relat que protagonitzaran els alumnes de 5é i 6é de primària dels centres educatius de la ciutat, i us anime a seguir estimant la nostra llengua i, per descomptat, la lectura en valencià. (Noelia Samblás Gurrea, Regidora de Cultura i Tradicions i Normalització Lingüística)

Deixa un comentari